Haber

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından

SporToto Muhteşem Lig’in 27. haftasında oynanan derbide deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup eden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ülker Stadı’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Güneş, “Zor bir maçtı. İkinciliğe yakın olmaya çalışıyoruz. Kazandık ama kaybedebilirdik. Fenerbahçe liderliği ele geçirdi. İlk yarı ikinci penaltıyı da atabilirlerdi. Sonra etkilenmeden işimizi iyi yaptık. Pes etmeden, yaparak oynamaya çalıştık. Doğru şeyler yaptık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.” sözlerini kullandı.

Kompakt oynamaya çalıştıklarını söyleyen tecrübeli teknik direktör, “Oyunun sahibi Beşiktaş ve bu maçta başrolde. Önemli olan pes etmemek. Bu galibiyet sadece odaklanan oyuncuların performansıyla geldi.” Maçta 10 oyuncu olmasına rağmen maç bitebilirdi ama lehimize döndü.Seyircilerden kendi takımlarımıza olumsuz tezahüratlar yaptık.Biz hep dimdik ayakta durduk. Beşiktaş’ın geleceği bu gerçekleri sürdürülebilir kılmakta. Biz iyi bir takımız. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Seyircinin bizi alkışlaması ve futbolun adının doğru olması hoşuma gitti. Yarışma devam edecek. Başrol oyuncuları yeterince oynayan ve gerçek işler yapanlardır.” dedi.

Redmond ve Cenk Tosun’un performansı

Şenol Güneş, derbide 3 asist 1 gol atan Nathan Redmond ve 2 fileleri kaldıran Cenk Tosun’un performansı hakkında şunları söyledi:

“Verimli olmak başka, yetenekli olmak başka. Redmond çok iyi çalışıyor. Çalışmadığı zamanlar oldu. Son haftalarda oynadığı maçlar oldu. Ona şans verdik. Bir asisti ve bir golü var. Baştan oynasaydı bu kadar alkış almazdı.Cenk Tosun ağır sakatlıklar yaşadı.Avrupa Beşiktaş’a giderken çok para kazanarak Beşiktaş’a gitti.Beşiktaş’ın da ona ihtiyacı var.Daha çok koştu.Çalışmalı. Cenk denenmesi gereken bir oyuncu. Aboubakar, Cenk ve Redmond düşündüğüm gibi oynadılar. Oynadılar.”

Sakatlığı nedeniyle maça devam edemeyen Tayyip Talha Sanuç’un son durumu hakkında da bilgi veren Güneş, “Tayyip’e çok üzüldüm. Çok iyi karakterli ve yetenekli bir oyuncu. Sakatlığıyla ara verecek.” görüş bildirdi.

Derbinin hakemi Halil Umut Meler’in takdir yetkisini Fenerbahçe’den yana kullandığını belirten Şenol Güneş, hakemlerin sahada serbestçe dolaşabilecekleri ve sahadaki kararlara taraf olmayacakları bir düzenin gelmesi gerektiğini kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ile Gaziantep FK’nin oynadıkları maçların iptaline ilişkin alınacak kararla ilgili bir soruyu yanıtlayan Güneş, “Çok alelacele alınan ve aceleye getirilen bir olaydı. ilk etapta tartışılmadı.Şimdi bir karar alınırsa tekrar görüşülür.İşte federasyon “Aynı şehrin bir takımı oynuyorsa diğeri oynamıyorsa çöpe atarım. Hak etmediğimiz bir şeyi almak doğru değil. Başkası hak etmediği bir şeyi almışsa o da doğru değildir. Ekiplere bırakılacak bir karar değildir.” değerlendirmesini yaptı.

baklan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu